Nyomtatás

Felkértek egy fellépésre? Hastánc versenyen szeretnél indulni szóló kategóriában?

Szívesen segítek abban, hogy jól sikerüljön. Ezeken az órákon színpadi szóló koreográfiákat alkotunk közösen. Olyat, ami tükrözi az egyéniséged, és épít a táncbeli erősségeidre.

 

Mi történik egy haladó és profi szintű magánórán?

Az órán közösen alkotunk. Minden koreográfia alkotási felkérés olyan izgalmas számomra, mintha ajándékot kapnék. Vajon mi van a csomagban? Megismerhetem, hogy számodra aktuálisan mit jelent a hastánc, mi érdekel benne, és mit szeretnél kifejezni vele.

Akár lehetne úgy is, mint más tanároknál, hogy hozok egy zenét, és megtanítok egy előre megírt koreográfiát. De akkor lemaradnék egy nagyon izgalmas folyamatról. A készülő koreográfia lényege, hogy téged fejezzen ki, és meg tudd mutatni benne a legjobb formádat. Mindig meglepődöm, hogy a már ismert táncosok még mennyi mindent rejtenek magukban. Ezt ki nem hagynám, ezért másképp dolgozom ezeken a magánórákon.

A folyamat közben szükség lesz a zenével kapcsolatos érzéseidre, elgondolásaidra, és természetesen nekem is lesz rengeteg javaslatom. Ez pusztán annak köszönhető, hogy régebb óta foglalkozom a műfajjal, több ötletem lehet ugyanarra a zenei részletre. Az alkotás folyamata közös, és teljesen belőled indul ki.

Ennek a munkamódszernek köszönhető, hogy az éves szóló estünk fantasztikus, változatos, laikus közönségnek is tetsző műsor.
Én, teljesen egyedül, nem tudnék ennyire változatos szóló műsort megalkotni. Ehhez kellenek az igazi egyéniségek, akik bátran megmutatják, hogy számukra aktuálisan mit jelent a hastánc, melyik stílusát élvezik legjobban, és mit szeretnének közölni vele.

 

Ki jöhet haladó és profi szintű magánórára?

Ilyen magánórán az 1001 Éjszaka Hastánc Stúdió azon táncosai vehetnek részt, akik rendszeresen látogatják a Stúdió Haladó II. és Profi szintű tréning óráit. Ennek több oka van.

Egyfelől ezeken az órákon tanuljuk azokat a technikákat, amit szükségesek a szóló színpadi koreográfiához, és formában tartanak, mint táncost.

Másfelől a készülő koreográfiádhoz szükségem lesz arra, hogy ismerjelek. Tudjam, milyen a tánckaraktered, ami gyakran eltér a privát élet-beli személyiségedtől. Melyik mozdulatokat élvezed annyira, hogy szinte ragyogsz? Jó, ha láttalak már többféle stílusú kombinációt táncolni, hogy tudjam, melyikben tudsz remekelni. És jó az is, ha tudom, hogy mit kerüljünk ki a te koreográfiádban elemekben, zenében, stílusban.

Ez a tudás nemcsak felgyorsítja a munkánkat, hanem elengedhetetlen feltétele.

 

Koreográfia helyett lehetséges-e haladó II. vagy profi szintű technikai magánórán részt vennem?

Ezen a szinten már inkább azt javaslom, hogy a Haladó II. szintű tréning órákon vegyél részt minden lehetséges alkalommal. Ezeken az órákon minden hasznos információ elhangzik a hastánc mozdulatainak magasabb szintű, apró részleteiről, és -tekintve, hogy ez a szint minimum másfél év hastáncolás után jön el- ennyi év után már könnyedén beépíted a táncodba az itt elhangzottakat.

Az órákon lehetőséged van arra is, hogy megkérdezd, neked személyesen mit javaslok, mire figyelj oda gyakorlás közben, mi az, amit fejlesztve sokkal szebb lenne a táncod. Sőt, magamtól is teszek ilyen javaslatokat a szint táncosainak.

Haladó II. vagy Profi szinten a fentiek mellé már szükségtelennek érzem a technikai magánórát.

 

Mennyibe kerül egy haladó II./profi szintű magánóra?

Egy 60 perces óra 8000 forintba kerül, mely magában foglalja a teremhasználatot is.

Mivel nagy térigényű színpadi koreográfiák készülnek, ezeket lehetetlen otthon gyakorolni. Így minden haladó II./profi szintű magánórához jár 2x60 perc gyakorló teremhasználat. Akkor jöhetsz a következő magánórádra, ha ezt igénybe is vetted, hiszen a következő órát az előző rész újbóli áttekintésével, és némi utómunkával kezdjük.

 

Hol tartunk magánórát?

Helyszín:

1001 Éjszaka Hastánc Stúdió Budapest
Budapest, VII. ker., Erzsébet krt. 58. I. em. 3.

Az órákat vezeti:

Dina Jamlilah
keleti tánc mestertanár
sokszorosan díjnyertes koreográfus

 

 

Szeretettel várunk.