Nyomtatás

Mi történik a kezdő tanfolyamon?

Izgalmas időszaknak nézel elébe, ahol a kulcsszó a rendszeresség. Már az első órádon nagyon jól fogod magad érezni.

Az aktív tanítással töltött 16 év alatt kidolgoztam egy olyan módszert, amiben a táncolva tanulásé a főszerep. Rövid magyarázatok lesznek és táncolni fogsz egész órán, hogy átmozgassuk az izomzatodat, és minél többször érezhesd, hogy átjár a hastánc nőies ereje.

Az alap gyakorlatsort úgy állítottam össze, hogy a következő izomcsoportokat megerősítsük:

  • Hasizom, és oldalhasizom
  • Comb izomok
  • Csípő, fenék izomzata
  • Mellkas izomzata
  • Hátizmok
  • Medence belső izomzata

A gyakorlatok könnyű, kezdő gyakorlatok lesznek, de természetesen elsőre nem fog minden mozdulat tökéletesre sikerülni. Arra kérlek, hogy legyél türelmes a testeddel, engedd meg, hogy a tested 4-6 alkalom alatt érezzen rá alapmozdulatok lényegére. A hastánc alapmozdulatokat hónapokig fogod tökéletesíteni, amíg igazán szép nem lesz a táncod, és a megjelenésed.


hastnc oktats 2A hastáncon belül sokféle stílus létezik, melyek közös alapmozdulatokból építkeznek, de mindegyiknek megvan a saját mozdulattára is. Haladóként majd sokat fogsz tanulni a különböző táncstílusokról, és az azokban megjelenítendő hangulatokról, érzésekről. A kezdő hastánc tanfolyamokon az a cél, hogy ezeknek a közös alapmozdulatait tanuld meg helyesen.

A módszerem egyik fontos alaptétele, hogy már kezdőként is igazán táncolhass, és ne csak részelemeket ismételgess, így minden órán tanulunk egy-egy rövid koreográfiát, természetesen egyszerű mozdulatokból állót, valamelyik könnyebb stílusból. Lesz modern hastánc, fátyoltánc, dobszóló, folklór hastánc, fantázia hastánc, klasszikus egyiptomi színpadi hastánc. Így már kezdőként is ismerni fogod a stílusokat.

A tánc önmagában csak egy mozdulatsor. Ahhoz, hogy igazán egzotikus, és csábító legyen a táncod, szükséged van belső átlényegülésre is. Külön fogjuk azt is megtanulni, hogy ezeket a mozdulatsorokat hogyan tudod úgy eltáncolni, hogy a táncod ne csak egy betanult mozdulatsor legyen, hanem Te magad, minden benned rejlő varázslattal együtt.

 

Lejjebb görgetve találsz egy ingyenes oktató videót tőlem, amiből képet kaphatsz néhány kezdő hastáncmozdulatról,
és lehetőséged van kipróbálni is a táncot.

A videó öt kezdő óra tananyagát tartalmazza. És természetesen nem tudja pótolni ezt az öt táncórát. Annyi a célja, hogy -ha kedved tartja- legyen lehetőséged kipróbálni magad (kérlek szépen legyél türelmes magaddal, tudod, hogy 5 óra anyaga...), vagy megnézni hogyan tanítunk.

A klipet több éve forgattam, amikor a Coca Cola egy promóció keretében engem választott a hastánc magyarországi nagykövetének. Eddig 300.000-en látták.
A nézettsége alapján jelenleg ez a legnépszerűbb magyar hastánc oktatóvideó, amire roppant büszke vagyok.
a visszajelzések alapján sok lánynak segítettem kedvet csinálni a hastánchoz.

Remélem te is meg fogod látni, hogy a hastánc óráinkon részt venni jó.

Ha kedvet kaptál, itt a következő kezdő tanfolyam időpontja:

Kezdő tanfolyam


 

Most nem jelentkezem, csak kérek értesítést az új tanfolyamokról.
Ide kattintva tudsz feliratkozni a hírlevelünkre.


1001 Éjszaka Hastánc Stúdió Budapest
Budapest, VII. ker., Erzsébet krt. 58. I. em. 3.